Devětadvacetiletý Chekat unikal dva dny, než se jej podařilo francouzským bezpečnostním složkám vypátrat ve štrasburské čtvrti Neudorf. Chekat začal při střetu jako první střílet, načež jej členové specializované zásahové jednotky zabili.

Právě v rámci zvláštního vysílání k dopadení a smrti hledaného Chérifa Chekata zazněla na BFMTV píseň ikony jamajského reggae Boba Marleyho, kterou později nazpíval i Eric Clapton.

Řada diváků označila na sociálních sítích použití písně jako doprovodu k záběrům ze Štrasburku za nepatřičné. "BFM právě živě vysílala I Shot the Sheriff. Asi se zbláznili," uvedl jeden z uživatelů twitteru. "Nejsem si jistý, že I Shot the Sheriff je tou nejlepší hudbou, kterou mohla dnes večer BFM zvolit," napsal další.

Dnes se stanice omluvila a uvedla, že píseň se do vysílání dostala omylem. "Technický tým zodpovědný za zvuk uznává, že zapříčinil tento závažný incident," uvedla zpravodajská televize, podle které byla na vině chyba "při manipulaci". Puštění písně bylo selháním lidského faktoru a nedošlo k němu úmyslně, dodala stanice.