Vůči japonskému jen euro ve stejnou dobu oslabovalo o 0,7 procenta na 128,14 JPY. Vůči britské libře nicméně zpevňovalo, a to o 0,3 procenta na 0,8992 GBP.

Podnikatelská aktivita v eurozóně na konci roku podle předběžného průzkumu mezi nákupními manažery, jehož výsledky dnes zveřejnila konzultační společnost IHS Markit, roste nejpomaleji za čtyři roky. Růst nových objednávek prudce zpomalil kvůli obchodnímu napětí a násilným protestům ve Francii.

ECB nyní předpokládá, že hrubý domácí produkt (HDP) eurozóny se letos zvýší o 1,9 procenta, zatímco dříve banka počítala s dvouprocentním růstem. Odhad růstu na příští rok ECB snížila na 1,7 procenta z dříve předpokládaných 1,8 procenta.

Dolar by naopak mohl vykázat svůj nejlepší týden od srpna, od pondělí si připsal celé jedno procento. Příští týden zasedne měnový výbor americké centrální banky (Fed) a očekává se, že letos již počtvrté zvedne základní úrokovou sazbu.

Dolarový index, který vyjadřuje hodnotu americké měny ke koši šesti hlavních světových měn, měl po 16:00 SEČ k dobru 0,6 procenta a vystoupil na 97,60 bodu.