Na veřejném zasedání Rady ČRo 19. prosince vedení veřejnoprávního rozhlasu zveřejní informaci, kdo bude dočasně pověřen řízením stanice do nástupu nového šéfredaktora. Podle dřívějších informací mělo být na zasedání oznámeno jméno Fischerova nástupce.

Nového šéfredaktora vybere komise složená mimo jiné ze dvou zaměstnanců stanice Vltava. Kandidáti budou muset předložit návrh programové koncepce ČRo Vltava v letech 2019 - 2021. Kandidát musí být vysokoškolák s nejméně pěti lety praxe v médiích, z toho třemi roky v ČRo.

Fischer podle Hošny nesplnil zadané úkoly a stanice dál stagnuje, proto mu vedení neprodloužilo smlouvu. Fischer ČTK sdělil, že pro reformu vysílání stanice Vltava nedostal dost času ani slíbenou podporu. Podle svých slov na reformu vysílání Vltavy dostal rok, zatímco na projekt zásadní proměny stanice jsou třeba nejméně tři roky.

Situací ohledně Vltavy se bude příští týden zabývat senátní mediální komise. Projednávat ji bude na základě petice "Za otevřenou Vltavu", v níž tisícovka umělců, vysokoškolských pedagogů i některých politiků vyjádřila Fischerovi podporu.