Dow Jonesův index, který zahrnuje akcie třiceti předních amerických podniků, dnes ztratil 0,22 procenta a obchodování uzavřel na 24.370,24 bodu. Širší index S&P 500 klesl o 0,04 procenta na 2636,78 bodu, index technologického trhu Nasdaq Composite se však zvýšil o 0,16 procenta na 7031,83 bodu.

Představitelé USA a Číny dnes podle agentury Reuters telefonicky diskutovali o harmonogramu další etapy obchodních jednání. Americký prezident Donald Trump na svém twitterovém účtu napsal, že pokračují "velmi produktivní rozhovory" s Čínou. Nejmenovaný představitel americké vlády navíc agentuře Reuters sdělil, že Čína souhlasila se snížením cel na dovoz aut z USA na 15 procent ze současných 40 procent.

Na devizovém trhu se dnes dolar díky nadějím na pokrok při řešení obchodního sporu mezi USA a Čínou vyšplhal až na měsíční maximum vůči koši předních měn. Euro bylo naopak pod tlakem kvůli obavám ohledně francouzského rozpočtu a britská libra kvůli nejistotě kolem brexitu.

Jednotná evropská měna kolem 22:00 SEČ vykazovala vůči dolaru pokles o 0,3 procenta na 1,1320 USD. Libra vůči dolaru sestoupila na nové 20měsíční minimum pod 1,25 USD. Kolem 22:00 SEČ ztrácela 0,6 procenta na 1,2485 USD.

"Vyhlídky pro USA a Čínu se zlepšily. To znamená úlevu pro dolar," uvedl devizový obchodník Peter Ng ze společnosti Silicon Valley Bank. K poklesu eura naopak přispěly obavy investorů ohledně slibů, kterými se francouzský prezident Emmanuel Macron snaží zastavit protesty ve své zemi. Ministr pro rozpočet Gérald Darmanin dnes uvedl uvedl, že slíbená hospodářská a sociální opatření přijdou stát zhruba na deset miliard eur (asi 260 miliard korun).