"Zájem Čechů o letecké dovolené v Turecku stále roste. Za letní měsíce letošního roku se počet přepravených cestujících do Antalye téměř zdvojnásobil. Nová pravidelná linka tak spojení do této oblíbené destinace ještě rozšíří a nabídne další možnost i pro individuální turistiku," uvedl předseda představenstva Letiště Praha Václav Řehoř.

Novou linku bude dopravce provozovat letadly typu Boeing 737-800NG pro 189 cestujících v ekonomické třídě. Spoje by měly do Prahy dorazit vždy v 18:05, zpět do Turecka by měly startovat v 18:40.

SunExpress se zaměřuje na letní dovolenkové destinace a je výsledkem společného podnikání Lufthansy a Turkish Airlines. Aerolinka provozuje 1800 letů týdně a letos přepravila zhruba deset milionů cestujících.

Letiště Praha zvyšuje počet spojení i cílových destinací. Během zimní sezony nabízí spojení do celkem 114 destinací, z toho deseti nových. Nové linky letiště ohlásilo také pro příští léto, kdy do letového řádu přibude například linka United Airlines z Prahy do Newarku ve Spojených státech.