Společnost na dotaz agentury Reuters uvedla, že žádné konkrétní plány v tomto směru nemá, management nicméně situaci na finančním trhu pro možné eventuality sleduje.

Společnost FlixMobility používá pro rezervaci jízdenek technologickou platformu a jako taková chce podle zdrojů Reuters na burze ohodnocení na úrovni technologických firem a ne na slabší úrovni dopravního sektoru.

FlixBus zahájil provoz v Německu v roce 2013 po deregulaci trhu dálkové dopravy. Vedle Německa, kde má 90procentní podíl na trhu, působí prostřednictvím partnerských dopravců ve 26 evropských zemích včetně České republiky. Denně provozuje spoje do 2000 destinací. V Česku působí od roku 2014. Do železniční přepravy společnost FlixMobility vstoupila v roce 2017.

FlixMobility je z 35,9 procenta v rukou investiční firmy General Atlantic, zatímco její zakladatelé Jochen Engert, André Schwämmlein a Daniel Krauss drží dohromady 23,8 procenta, podnik Holtzbrinck Ventures má podíl 16,3 procenta, Silver Lake 10,8 procenta a Daimler 5,6 procenta.