"Plánujeme urychlit vlastní vývoj online nástrojů a zapracovat na interních procesech i poskytované podpoře tak, aby se poradce mohl maximálně věnovat své práci a byl minimálně zatěžován narůstající byrokracií a legislativními povinnostmi," uvedla spolumajitelka F&P Consulting Kamila Paličková.

S příchodem nového vlastníka se chce F&P Consulting soustředit na personální růst a akvizice poradců v nových regionech. Druhou oblastí bude produktové zaměření na zprostředkování investic, kde firma vidí tržní potenciál. "Plánujeme budovat silnou a konkurenceschopnou finančně-poradenskou síť se zaměřením na investiční produkty," upozornil Mička.

F&P Consulting pro své klienty sjednává životní a neživotní pojištění, hypoteční úvěry a stavební spoření. Síť společnosti tvoří 500 poradců po celé ČR. Po transakcí bude mít ve firmě Paličková 25 procent a 25 procent Ota Janda.

Hlavní myšlenkou C2H je investovat do společností, které nabízejí zajímavou příležitost a potenciál zhodnocení v násobcích investovaného kapitálu. V poslední dvou letech v ČR investovala desítky milionů eur, nyní hledá příležitosti v regionu střední a východní Evropy. Firmy z její skupiny vlastní podíly ve společnostech Pietro Filipi, Kara, Favorit, Liftago, Papíromat, Flatio, Expando, ShopSys či Apifier.