DAX uzavřel obchodování s poklesem o 1,58 procenta na 11.066,41 bodu. Podle agentury DPA ho stáhly dolů obavy ohledně světové ekonomiky a italského rozpočtu spolu s propadem na akciových trzích ve Spojených státech. "Důvěra investorů mizí," komentoval situaci na akciovém trhu analytik David Madden ze společnosti CMC Markets.

Panevropský index STOXX 600 klesl o 1,14 procenta na 351,06 bodu a dostal se na nejnižší úroveň za více než tři týdny. Akcie evropských bank zažily nejhorší den za téměř šest týdnů a akcie evropského technologického sektoru se propadly nejníže od konce března, napsala agentura Reuters.

Téměř pětiprocentní pokles dnes utrpěly akcie největší německé bankovní společnosti Deutsche Bank. Reagovaly tak na zprávy o údajném podílu podniku na skandálu kolem praní špinavých peněz v dánské společnosti Danske Bank.

Pod tlakem dnes zůstaly rovněž akcie francouzské automobilky Renault, jejíž šéf Carlos Ghosn byl v pondělí zadržen v Japonsku. Ghosn čelí obviněním, že zneužíval firemní peníze pro vlastní účely a podhodnocoval osobní příjmy ve finančních výkazech.