Kolem 16:30 SEČ vykazovala jednotná evropská měna vůči dolaru nárůst o 0,4 procenta na 1,1461 USD. Libra si ve stejnou dobu připisovala k americké měně zhruba 0,2 procenta na 1,2863 USD. Na japonský jen dolar ztrácel 0,3 procenta na 112,48 JPY. Dolarový index po téměř půlprocentním poklesu z minulého týdne ve stejnou dobu odepisoval 0,3 procenta na 96,19 bodu.

Slabost dolaru souvisí jak s některými zhoršujícími se ukazateli ze samotné americké ekonomiky, jako je třeba oblast bydlení, tak s výroky některých členů americké centrální banky (Fed). Prezident Fedu v Dallasu Robert Kaplan tak například varoval před zpomalením růstu v Evropě a Číně a o zpomalení globálního růstu, které "je něčím, co bude mít význam" pro výhled americké ekonomiky hovořil i nedávno jmenovaný zástupce šéfa Fedu Richard Clarida.

Hodnota dolaru se v porovnání s dubnovým minimem zvýšila o deset procent, zásluhu na tom měl růst úrokových sazeb a příznivá data z americké ekonomiky. Nyní ale měna USA své zisky ztrácí, protože se prosazuje názor, že ekonomika USA je již za zenitem. Analytici z banky Goldman Sachs odhadují, že americká měna by v příštím roce mohla odepsat až šest procent vůči většině měn rozvinutých ekonomik.