Podle managementu firmy loňský hospodářský výsledek ovlivnilo skokové snížení objednávek ze strany nejvýznamnějšího obchodního partnera. Výpadek se společnosti přesto podařilo aspoň částečně nahradit. Z více než 92 procent se na jejích loňských tržbách podílel export, v roce 2016 přesáhl 88 procent.

EVPÚ Defence se zabývá výzkumem, vývojem, konstrukcí, výrobou a prodejem zařízení a systémů, které využívají civilní, policejní a vojenské služby k monitorování a ochraně hranic, letišť, pobřeží a jiných zájmových oblastí nebo objektů. Mezi její produkty patří mimo jiné monitorovací a průzkumné optické systémy, elektro-optická vozidla vybavená denními a nočními kamerami a laserovými dálkoměry, dvouosá polohovací zařízení, multisenzorové jednotky nebo elektro-optická zařízení pro ozbrojená vozidla a zbraňové stanice.

Společnost loni dokončila výstavbu výrobní haly pro CNC obráběcí stroje, která by měla přispět ke zvýšení produktivity práce a zkrácení dodacích termínů. Pracovala také na novém řešení manipulátorů, infračervených kamer a dalších výrobků.

Firma vznikla v roce 2001, její základní kapitál činí dva miliony korun. Loni zaměstnávala v průměru 56 lidí, o dva více než v roce 2016. Pro letošní rok firma avizovala snahu získat nové obchodní kontakty a případné zákazníky v Severní a Jižní Americe, Asii a v technologicky vyspělejších státech Afriky.

chv ktp