Musk v srpnu překvapil finanční trhy, když na svém twitterovém účtu napsal, že uvažuje o převzetí Tesly a stažení jejích akcií z veřejného obchodování. Dodal, že má pro svůj záměr zajištěno financování a že by za akcie podniku nabídl částku výrazně převyšující jejich tehdejší tržní hodnotu. Později však uvedl, že s potenciálními investory stále jedná a že žádná dohoda zatím uzavřena nebyla.

Burzovní komise následně podala žalobu, ve které uvedla, že výrok o převzetí Tesly a stažení akcií z burzy neměl reálný základ, byl nepravdivý a zavádějící, vedl k chaosu na akciovém trhu a poškodil investory. Krátce poté se však komise s Teslou a Muskem dohodla na urovnání obvinění.

Tesla a Musk podle dohody každý zaplatí 20 milionů dolarů (zhruba 446 milionů Kč) a Musk musí alespoň na tři roky odstoupit z funkce předsedy správní rady podniku. Může však zůstat generálním ředitelem Tesly.

Sjednanou dohodu dnes schválila soudkyně Alison Nathanová. Ta začátkem měsíce nařídila, aby jí obě strany do 11. října ve společném dopise vysvětlily, proč je jejich urovnání poctivé a rozumné a nepoškozuje veřejné zájmy.