Liftago je na tuzemském trhu konkurencí alternativních přepravních platforem ze zahraničí, amerického Uberu a estonského Taxify. Působí v Praze, Brně, Bratislavě, Ostravě, Liberci, Zlíně, Plzni, Ústí nad Labem a Českých Budějovicích, v září ohlásila plán do konce roku expandovat do všech krajských měst v ČR.

"My v Livesportu chceme Liftagu pomoci uspět také v mezinárodním měřítku," uvedl spolumajitel Livesportu Hájek. Podle spoluzakladatele a ředitele Liftaga Krátkého jde oznámení investice ruku v ruce s expanzí firmy do krajských měst. Firma uvedla, že je zisková v Praze, Brně a Ostravě. "Liftago do letošního podzimu investovalo přes 80 procent dosavadních investičních prostředků do rozvoje technologie, týmu a stability platformy. Investice do marketingu byly doposud minoritní," doplnila.

Liftago bylo založeno v roce 2012 a podle informací firmy jejích služeb využívá přes 300.000 zákazníků a tisícovka firem. Aktivně pro ni jezdí zhruba 1500 profesionálních řidičů, registrovány jsou až 3000. Společnost dnes uvedla, že spolupracuje na novelizace silničního zákona a chystané legislativě regulující jízdy aut bez řidiče.

Livesport je česká technologická společnost zaměřená na poskytování sportovních výsledků a statistik. Založena byla v roce 2006, vyvíjí weby a aplikace s rychlým zpravodajstvím ze 38 sportů ve více než 30 světových jazycích. Měsíčně její služby využívá zhruba 85 milionů uživatelů, některou z aplikací firmy si do mobilních zařízení stáhlo přes 50 milionů lidí. Peníze společnost získává z reklamy na svých webech a v aplikacích.

Livesport Invest je podle rejstříku firem stoprocentně vlastněná pražskou firmou Livesport, v níž podíl 85 procent drží Hájek, zbylých 15 procent druhý ze zakladatelů společnosti Jiří Mareš. Hájek patří podle žebříčku časopisu Forbes do třicítky nejbohatších Čechů s odhadovaným majetkem 7,5 miliardy korun.