"Úklid vozovky se nám podařil v rekordním čase. V daném úseku je rychlost snížena na 50 kilometrů v hodině a rozmístěny výstražné cedule, které řidiče upozorní na riziko smyku, vozovka je totiž mokrá," řekla mluvčí TSK Barbora Lišková.

Po celý víkend budou zaměstnanci TSK silnici sledovat. "Vozovka nyní nevykazuje poškození, kvůli kterým bychom museli povrch odfrézovat a položit nový. Nicméně ji budeme sledovat a uvidíme," řekla Lišková. Vozovku musela TSK nechat vyčistit ručně. "Hrozilo, že by látka poškodila stroje," řekla mluvčí.

Na nákladním vozidle se ráno poškodila nádrž s kapalinou, která částečně unikla na komunikaci. Mluvčí pražských hasičů Kateřina Suchánská později upřesnila, že se na vozovku dostal výživový koncentrát, jehož součástí je methionit, což je jedna ze základních aminokyselin tvořících bílkoviny. Silně zapáchající kyselá látka znečistila vozovku v délce zhruba tří kilometrů. Motoristům, kteří kapalinou projeli, hasiči doporučili oplachovat auto velkým množstvím vody se zásaditou látkou, například mýdlovým roztokem.

Na úklidu znečištěného úseku pracovalo kolem 30 lidí. Rozlitou látku museli nejdříve zneutralizovat, poté směs, která reakcí vznikla, posbírali a zlikvidovali jako nebezpečný odpad. Podle původních odhadů hrozilo riziko poškození povrchu vozovky. Zatím se to neprokázalo.

Nehoda znamenala problém i pro městskou hromadnou dopravu a příměstské autobusové linky, které jezdily po odklonové trase a některé spoje nabraly zpoždění v řádu desítek minut.