V Plzeňském kraji dnes drobně prší, od rána se stala řada nehod, při nichž se zranilo několik lidí. Opakovaně vzlétal i vrtulník. "Skoro by se dalo říci, že na silnicích v Plzeňském kraji je černý pátek. Počet nehod dnes výrazně přesahuje průměry," řekl mluvčí záchranné služby Martin Brejcha.

Také podle mluvčího hasičů Petra Poncara mají dnes záchranáři v kraji s nehodami plné ruce práce. Museli třikrát vyprošťovat lidi z havarovaných aut. "Během jedné dopolední hodiny se stalo pět nehod, u kterých jsme zasahovali," řekl. Dnes hasiči byli už u 13 dopravních nehod, z toho sedm bylo se zraněním některého z účastníků nehody. V minulých dnech měli hasiči do pěti výjezdů k nehodám denně. Podle policejních statistik se tento týden stalo v kraji od pěti do osmi nehod za jeden den.

Jedno osobní auto například sjelo do příkopu u Lužan, na silnici z Vejprnic do Tlučné se čelně srazila dvě osobní auta, u Nezbavětic havarovalo do příkopu další vozidlo, dvě osobní auta se srazila na křižovatce za Losinou u odbočky na Nezvěstice. Vážná nehoda se stala také u Kasejovic na silnici první třídy směrem na Lnáře. Srazil se tam kamion a dodávka. U Újezdu na Domažlicku odpoledne narazilo osobní auto do stromu, podobná nehoda se stala odpoledne také u Kyšic u Plzně.