Dolarový index, který vyjadřuje hodnotu dolaru ke koši šesti hlavních světových měn, kolem 17:10 SELČ odepisoval 0,2 procenta na 94,52 bodu. Euro k dolaru přidávalo 0,2 procenta na 1,1705 USD, zatímco dolar k japonskému jenu zůstal téměř beze změny na 112,36 JPY. Euro vůči jenu pak mělo k dobru 0,2 procenta na 131,53 JPY.

Další poptávku po dolaru by podle analytiků měly podpořit statistické údaje z USA a rostoucí obavy z obchodního napětí. Dolar letos těží hlavně z očekávání dalšího růstu úroků a z přesvědčení, že Spojené státy jsou v lepší pozici než většina jejích velkých konkurentů, aby odolaly případným negativním dopadům narušení globálního obchodu.

Dolar smazal část ztrát po zprávě o maloobchodních tržbách v USA. V červnu se tržby zvýšily o 0,5 procenta, protože domácnosti zvýšily nákupy automobilů a řady dalšího zboží.

Investoři nyní čekají na úterní vystoupení šéfa americké centrální banky (Fed) Jeromeho Powella před bankovním výborem Senátu, kde přednese pravidelnou pololetní zprávu o ekonomice a měnové politice. Powell zřejmě zopakuje, že Fed je připraven pozvolna zpřísňovat měnovou politiku, uvedla agentura Reuters.