Dolar k jenu kolem 17:35 SELČ ztrácel asi 0,2 procenta na 110,47 JPY, euro k jenu odepisovalo rovněž 0,2 procenta a nacházelo se na 128,20 JPY. Kurz eura vůči dolaru zůstával téměř beze změny na 1,1605 USD.

Dolarový index, který vyjadřuje hodnotu dolaru ke koši šesti hlavních světových měn, ztrácel 0,1 procenta na 94,82 bodu.

Bílý dům v pátek oznámil, že zavede cla na dovoz čínského zboží za 50 miliard USD ročně. Peking okamžitě reagoval odvetnými cly 25 procent na 659 amerických produktů - od sójí, přes auta až po mořské plody.

ECB minulý týden oznámila, že ještě letos ukončí program nákupů dluhopisů, úrokové sazby ale nechá beze změn nejméně do léta 2019. Americká centrální banka (Fed) pak minulý týden naznačila, že letos má v úmyslu zvýšit sazby čtyřikrát, zatímco dosud se čekalo trojí zvýšení, uvedla agentura Reuters.

Na euro má dopad i napětí v německé vládní koalici, která vznikla před třemi měsíci. Kancléřka a šéfka strany CDU Angela Merkelová je kvůli plánu na omezení migrace ve sporu s ministrem vnitra Horstem Seehoferem, který předsedá sesterské straně CSU.