IHS Markit se snaží posílit takzvaný organický růst v dceřiné společnosti, která poskytuje indexy a údaje o těžko ocenitelných aktivech a na celkovém obratu skupiny se podílí třetinou. Organický růst je takový růst, kterého je firma schopna dosáhnout interním zvyšováním odbytu, tudíž bez pomoci fúzí či akvizic.

"Ipreo má mimořádně silnou značku na finančních trzích a její služby jsou logickým a vysoce doplňkovým rozšířením našich aktivit v oblasti finančních služeb a naší klientské základny," uvedl generální ředitel IHS Lance Uggla.

Mezi klienty společnosti Ipreo patří největší světové investiční fondy a firmy z oblasti rizikového kapitálu.

Blackstone a Goldman koupily společně Ipreo v roce 2014 od investiční skupiny KKR za 975 milionů USD. Investiční skupiny měly zájem o podobná aktiva, protože jejich příjmy zpravidla zůstávají stabilní. V poslední době se ale sektor konsoliduje, protože mnohé z firem nemají dostatečnou sílu na to, aby mohly konkurovat požadavkům investorů na větší kombinaci údajů.

Blackstone také nyní přesouvá svůj zájem na datovou a zpravodajskou infrastrukturu, když se na začátku roku dohodl na převzetí většiny v hlavní divizi zpravodajské a informační společnosti Thomson Reuters. Ta dodává zprávy, data a analýzy bankám a investičním domům po celém světě.