Od začátku roku 2017 se původní název firmy Kores Praha přeměnil na Kores Europe. S tím se také veškerý export přesunul z vídeňské centrály do závodu v jihočeském Strmilově. "Stalo se z něj logistické centrum celé skupiny. To byl také důvod tak výrazného nárůstu zisku a obratu. Bez něj by byl růst obratu zhruba pětiprocentní," řekla Hubálková. Kores Europe je podle ní v současnosti jediným výrobcem lepicích tyčinek v Česku.

Zhruba 30 procent obratu firma vytvořila na českém a slovenském trhu. "Mezi hlavní exportní země patří Rusko a Německo," doplnila Hubálková.

Kores má výrobní závod v jižních Čechách ve Strmilově u Jindřichova Hradce. "V roce 2012 jsme postavili novou halu, protože nám stávající závod už kapacitně nestačil. Od začátku roku 2015 jsme v něm začali vyrábět permanentní popisovače, popisovače na bílé tabule a zvýrazňovače, které jsme dříve nakupovali od partnera v Rakousku," uvedla již dříve Hubálková.

V minulých letech firma rozšířila sortiment. Z původního kancelářského sortimentu se zaměřila více na děti a nabídku rozšířila například o pastelky, voskovky, fixy, tužky i dětské lepicí tyčinky. Výrobky společnosti míří vedle českého a slovenského trhu do celé Evropy.

Rakouská rodinná skupina vstoupila na český trh v roce 1993. Význam Česka pro skupinu vzrostl o čtyři roky později, kdy ve Strmilově vznikl výrobní závod. Ty má firma nyní dva, kromě jižních Čech i v Mexiku. Ve Strmilově je také vývojové oddělení, oddělení kvality a logistické centrum pro celou Evropu.

Na tržbách v Česku a na Slovensku se nejvýrazněji podílí lepidla. Tradičních lepicích tyčinek Kores každoročně v Česku prodá více než dva miliony kusů, čímž drží 70 procent celého trhu. Aktuálně zaměstnává zhruba stovku lidí. V Praze má společnost obchodní a marketingové oddělení.