Nejprodávanějším modelem je tradičně Octavia. S počtem 32.800 dodaných kusů jich ale firma dodala o 4,4 procenta méně než v dubnu 2017. Pokles prodejů zaznamenaly také modely Fabia a Rapid. O 6,1 procenta naopak vzrostly prodeje nejmenšího modelu Citigo, který se prodává jen v Evropě. Největší SUV automobilky Kodiaq zaznamenalo ve srovnání s loňským dubnem nárůst dodávek o 164,4 procenta, firma jich letos v dubnu dodala 13.000.

"S nejlepším dubnovým výsledkem v historii pokračuje značka Škoda působivě ve svém růstu. Nadále rostoucí poptávka po našich vozech dokazuje, že s naší aktuální modelovou paletou máme na trhu velmi dobrou pozici. Nejdůležitějším motorem rostoucí poptávky jsou naše atraktivní modely segmentu SUV," řekl člen představenstva společnosti Škoda Auto zodpovědný za prodej a marketing Alain Favey.

Na největší trh automobilky v Číně dodala Škoda Auto v dubnu 28.000 vozů a meziročně zaznamenala nárůst o 34 procent. V Číně se v brzké době začne prodávat nové SUV Škoda Kamiq, které bude určené pouze pro tamní trh.

V západní Evropě vzrostly dodávky zákazníkům ve srovnání se stejným měsícem loňského roku o 5,1 procenta na 43.200 vozů. Nejsilnějším evropským trhem je Německo, kde Škoda v dubnu dodala 15.700 vozů, meziročně o 8,9 procenta více. Dvouciferný růst hlásí firma také z Francie, Itálie, Nizozemska nebo Španělska.

Kromě České republiky zaznamenala Škoda propad dubnových dodávek v celé střední Evropě. V dubnu v tomto regionu dodala 18.000 aut, meziročně o 3,5 procenta méně.

Ve východní Evropě bez Ruska vzrostly dodávky zákazníkům o 21,2 procenta na 4100 vozů. V Rusku rostly dodávky zákazníkům rovněž dvouciferným tempem, konkrétně o 17,8 procenta na 6300 vozů.

Škoda loni dodala celosvětově 1,2 milionu vozů. Provozuje tři výrobní závody v České republice, vyrábí v Číně, Rusku, na Slovensku, v Alžírsku a v Indii, většinou prostřednictvím koncernových partnerství, dále na Ukrajině a v Kazachstánu ve spolupráci s lokálními partnery. Zaměstnává více než 35.000 pracovníků a je aktivní na více než 100 trzích.