Třiačtyřicetiletý motocyklista zemřel dnes krátce po 15:00 po střetu s osobním autem u obce Blažejovice. Řidič Volkswagenu pravděpodobně přehlédl motocyklistu, který ho předjížděl. Řidič auta pak vybočil ze svého pruhu a chtěl předjet před sebou jedoucí jiné vozidlo. Při tom srazil motocyklistu. "Motorkář i přes veškerou péči zraněním podlehl," řekla Krausová. Policisté na místě řídí dopravu kyvadlově, omezení potrvá zřejmě do 18:00. Přesné příčiny nehody bude dál vyšetřovat prachatická policie.

Během víkendu zaznamenali policisté na jihu Čech více havárií motorkářů. V sobotu to bylo šest nehod. "Ve většině případů sehráli hlavní roli sami motocyklisté svou neopatrnou jízdou, nepřiměřenou rychlostí a přeceněním vlastních sil, tudíž havarovali převážně vlastní vinou," řekla Krausová.

Tři nehody se v sobotu staly na Písecku, další na Prachaticku a na Českobudějovicku. Při všech se někdo z účastníků nehody zranil. Například při sobotní nehodě u Selibova na Písecku řidič osobního auta přehlédl třiačtyřicetiletého motocyklistu a narazil do něj z boku.