Nehody se staly v rozmezí půl hodiny a dělily je zhruba čtyři kilometry. Nejprve záchranáři kolem 16:30 vyjížděli do obce Janovice. Osmapadesátiletý muž si při nehodě a pádu stroje z mostu do potoka těžce zranil ruce i nohy. Na pomoc vzlétl i vrtulník.

"V době letu posádky na místo události převzali operátoři záchranné služby informaci o další vážné nehodě motocyklisty u Rýmařova, tentokrát v nedaleké obci Ondřejov. Dispečeři proto operativně odklonili letící stroj k této druhé havárii a ze základny v Rýmařově vyslali na pomoc pozemní posádku. O šetrný transport původního pacienta do nemocnice zároveň požádali letecké záchranáře z Olomouce," řekl Humpl.

Muž z druhé nehody byl po příjezdu záchranářů v bezvědomí a kritickém stavu. Se svým strojem narazil do budovy a měl mnohočetná poranění. "Za kontinuálního ošetřování byl naložen do vrtulníku a transportován do ostravské fakultní nemocnice. Během letu však u něj došlo k selhání krevního oběhu a posádka musela zahájit resuscitaci," uvedl Humpl. Lékař nakonec musel konstatovat smrt.