Euro k dolaru kolem 18:30 SEČ odepisovalo zhruba 0,1 procenta na 1,2375 USD, k japonskému jenu pak ztrácelo 0,3 procenta na 131,53 JPY. Dolar vůči jenu ztrácel 0,2 procenta na 106,29 JPY.

Dolarový index, který vyjadřuje hodnotu dolaru ke koši šesti hlavních světových měn, byl bez větších změn na 89,72 bodu.

Draghi dnes prohlásil, že ECB potřebuje další důkazy vzestupu inflace k dvouprocentnímu inflačnímu cíli. Banka podle něj ukončí nákupy aktiv pouze v případě, že bude s růstem cen spokojena. ECB je sice přesvědčena, že trend růstu spotřebitelských cen sílí, stále si ale není dostatečně jistá udržitelností tohoto trendu.

ECB minulý týden zrušila slib, že zvýší nákupy aktiv, pokud to bude potřeba. Investoři tak nyní čekají na další náznaky příštích kroků ECB. Dnešní prohlášení však zmařilo naděje některých investorů, že by ECB mohla opustit program nákupu dluhopisů rychleji.

Dolarový index se dnes v jednu chvíli propadl až na téměř týdenní minimum po zprávách, že Spojené státy chtějí uvalit cla na dovoz zboží z Číny v objemu až 60 miliard USD (1,2 bilionu Kč). Cla se mají týkat hlavně technologického a telekomunikačního sektoru.

Pro dolar byla naopak příznivá dnešní zpráva ministerstva práce o vývoji výrobních cen, které v únoru bez zahrnutí cen potravin, energií a obchodních služeb stouply o 0,4 procenta. Meziročně pak tato očištěná výrobní inflace činila 2,7 procenta, což je nejvíce od srpna 2014. Zpráva ukázala, že inflační tlaky stabilně rostou, a že by tak americká centrální banka (Fed) mohla příští týden zvýšit úroky.