Odboráři chtěli zvýšení mzdy každého zaměstnance o 12 procent. Zaměstnavatel ale nabídl nejdříve zhruba polovinu této částky, tedy 1800 korun měsíčně navíc. To bylo podle odborářů málo, a proto dnes proti nízkým mzdám před továrnou protestovali. Sešlo se jich přes 200.

Výsledkem dnešních jednání je zvýšení mezd ve dvou krocích. Od nového fiskálního roku, který začíná ve firmě v dubnu, dostanou lidé přidáno 2300 korun a od října pak dalších 200. Podle Potužníka je nyní průměrná mzda v podniku při započtení mezd managementu 30.000 korun měsíčně. Dělníci ale berou včetně přesčasů 25.000 až 26.000 korun hrubého měsíčně, nově tedy dostanou zhruba deset procent navíc oproti základní mzdě.

"Domluvili jsme se i na základě tlaku, který jsme vytvořili na zaměstnavatele," uvedl Potužník. Podle něj dnešní jednání splnilo interní cíl odborářů.

Jihomoravská armaturka začátkem srpna 2017 změnila svůj obchodní název na VAG s.r.o. Důvodem je sjednocení s globální značkou výrobní skupiny VAG, do které společnost patří od roku 2001. Firma plánuje pro další fiskální období končící v březnu 2018 obrat podobný obratu posledních let - ve výši 1,5 miliardy korun.