"Dopravě jsem se věnoval během mého působení na magistrátu v rámci výboru pro dopravu. Pozice předsedy dozorčí rady mě zavazuje dohlížet na výkon působnosti představenstva a činnost společnosti v zastoupení jediného akcionáře, tedy hlavního města," uvedl Kaucký.

Pětatřicetiletý Kaucký je pražským zastupitelem od roku 2010. Nyní je předsedou zastupitelského klubu ČSSD, na konci loňského roku v čele klubu nahradil zastupitele Karla Březinu. V minulém volebním období působil Kaucký jako náměstek na ministerstvu zahraničních věcí. Loni byl v parlamentních volbách dvojkou pražské kandidátky ČSSD. Do Sněmovny se ale nedostal, poslancem se stal z pražských sociálních demokratů jen Dolínek.

Členové rady jsou voleni a odvoláváni valnou hromadou DPP, kterou je rada hlavního města. Část členů dozorčí rady tvoří zástupci zaměstnanců. Člen dozorčí rady dostává odměnu 25.000 korun měsíčně, místopředseda o dvě tisícovky více a předseda 29.000 korun měsíčně.

Vlastníkem DPP je hlavní město, které jeho provoz dotuje ze svého rozpočtu. V rozpočtu města byla pro letošní rok schválena takzvaná kompenzace pro podnik zhruba 13,7 miliardy korun.