Linka bude 90, 120 a 150 minut před plánovaným odletem letadla nabízet expresní spojení z hlavního nádraží ke všem letům společnosti Ryanair z Pardubic do Londýna.

"V opačném směru pak nabídne 30 a 60 minut po plánovaném příletu letadla společnosti Ryanair z Londýna přímé spojení od letištního terminálu na hlavní nádraží," řekla Malinská.

Za jízdné cestující zaplatí stejně jako v běžných spojích. Jízdenku si lidé mohou koupit u řidiče nebo v automatu. Jízdenkový automat dopravní podnik přestěhuje do nového terminálu, který provozovatel letiště nedávno dokončil.

"Nová zastávka Letiště terminál bude přímo před budovou nového terminálu Jana Kašpara. Pro ostatní lety pak zůstává nabídka běžných spojů ze zastávky Letiště v blízkosti původní odbavovací haly," uvedla Malinská.

Linku z Pardubic do Londýna zavedl nízkonákladový dopravce Ryanair loni v září. Mezi krajským městem a letištěm Stansted létá každé úterý, čtvrtek a sobotu.

První cestující by měli být odbaveni z nového terminálu na přelomu ledna a února. Provozovatel chce stavbou za téměř 270 milionů korun zvýšit přepravní standard. Dosluhující terminál již neodpovídal moderním požadavkům odbavování pasažérů.