Na akcie energetických společností měl negativní dopad pokles cen ropy. Dolů zamířily také akcie výrobce elektromobilů Tesla, které odepsaly 1,8 procenta. Analytici z makléřská společnosti KeyBanc totiž snížili odhad dodávek nového automobilu Model 3 na čtvrté čtvrtletí na zhruba 5000 aut z dříve předpokládaných 15.000 vozů.

Na devizovém trhu dolar vůči koši hlavních světových měn i vůči euru sestoupil na nejnižší úrovně za tři a půl týdne. Objem obchodů byl nicméně kvůli vánočním svátkům nižší než obvykle.

Jednotná evropská měna se během dne vyšplhala až na 1,1910 USD. Kolem 22:00 SEČ se prodávala za 1,1895 USD, připisovala si tak asi 0,3 procenta. Dolarový index, který vyjadřuje hodnotu dolaru ke koši šesti hlavních světových měn, odepisoval 0,2 procenta na 93,04 bodu.

Analytik Peter Chia ze společnosti United Overseas Bank uvedl, že pozornost obchodníků se nyní přesouvá od americké centrální banky (Fed) k jiným centrálním bankám, které se v příštím roce chystají omezovat nákupy dluhopisů či zvyšovat úrokové sazby. Evropská centrální banka (ECB) v říjnu oznámila, že od ledna sníží měsíční objem nákupů dluhopisů na 30 miliard eur (778 miliard Kč) z nynějších 60 miliard.