Nejnovější akvizici tvoří dva strojírenské závody a jedna servisní společnost. Skupina s historií sahající až do roku 1928 se specializuje na výrobu klikových hřídelí a ojnic. Letošní produkce by měla dosáhnout přibližně 315.000 kusů klikových hřídelí a 1,4 milionu ojnic.

HOECKLE Group dodává zejména světovým výrobcům osobních automobilů (Daimler AG, Porsche AG, BMW), motocyklů (Harley Davidson) a sněžných skútrů (Polaris). "Nosnou ideou, se kterou jsme do tohoto obchodu vstoupili, je obchodní synergie s kladenskými STROJÍRNAMI POLDI z našeho portfolia a vstup do segmentu high performance engines, tedy výroby hřídelí a ojnic pro motory velkých výkonů," uvedl partner investiční společnosti Lubor Turza.

Strojírna HOECKLE Germany z německého Moessingenu se zabývá výrobou malosériových klikových hřídelí a ojnic, obráběním motorových bloků a montáží podskupin pro automobilový průmysl, průmyslové motory a kompresory. Závod HOECKLE Austria v rakouském Langeneggu produkuje zejména velkosériové klikové hřídele. Druhou část produkce představuje výroba ojnic pro motory velkých výkonů, tzv. high performance engines, určených pro většinu německých automobilových prémiových značek. V německém Moessingenu sídlí také dceřiná společnost HOECKLE Motors, kde úpravou sériově vyráběných motorů světových značek staví motory pro bioplynové stanice. Zabývají se též jejich servisem a prodejem náhradních dílů.

Fond Jet 1 nakupoval v zahraničí v krátké době již podruhé. Na začátku léta investoval do polské kovárny Kuźnia Ostrów Wielkopolski, vedle toho v září letošního roku koupil také mladoboleslavskou firmu BENET AUTOMOTIVE. Fond Jet 1 tak ke konci roku 2017 svolal téměř celý objem (93,62 procenta) upsaných kapitálových závazků a ty investoval do 15 společností ve čtyřech zemích středoevropském regionu.