Velký zájem očekává Creditas vedle běžného účtu zejména o spořicí účet s celkovým úročením 1,1 procenta ročně a termínovaný vklad se sazbou až 2,5 procenta ročně.

Konstrukce nabídky pro drobnou klientelu má podle předsedy představenstva Creditasu Vladimíra Hořejšího cíl být pro klienty jejich hlavní bankou pro platební styk a výhodné zhodnocování úspor. "Základem jsou proto atraktivní sazby pro spoření a běžný účet s širokou škálou nástrojů obsluhy," dodal.

Nabídku doplní v průběhu roku 2017 investiční produkty a hypotéky. Creditas bude poskytovat běžný účet a základní služby zadarmo. Zdarma bude rovněž karta a pět výběrů ze všech bankomatů, vedení účtu, příchozí i odchozí platby v korunách či obsluha na pobočce.

Vedení firemních účtů bude u Creditasu rovněž zdarma. Nyní záložna poskytuje cizoměnové služby více než dvěma tisícovkám klientů. Během roku 2017 s rozšířením licence přinese zajišťovací instrumenty pro úroková rizika a termínové operace pro měnová rizika.

Záložna Creditas vznikla v roce 1996 v Třebíči. Po změně jména a přemístění centrály do Olomouce v roce 2010 se stala jednou z nejrychleji rostoucích záložen v ČR. Na podzim měla 14 poboček a bilanční sumu převyšující 10,9 miliardy korun. Objem poskytnutých úvěrů dosáhl v pololetí 7,7 miliardy Kč, objem vkladů 9,5 miliardy Kč. Většinový podíl v Creditasu drží miliardář Pavel Hubáček.