Od začátku příštího roku vzroste z rozhodnutí vlády minimální mzda o deset procent na 11.000 korun. Polepšit by si tak v celém Česku mělo zhruba 3,2 procenta zaměstnanců, kteří dostanou měsíčně o 1100 korun víc. Pro většinu podniků to ale znamená přidat nejen těm, kdo jsou na minimální mzdě, ale odpovídajícím způsobem zvýšit mzdy i dalším zaměstnancům, aby byl zachován odstup v odměňování. Ve velkých firmách to může znamenat, že se na mzdách v příštím roce vyplatí i desítky milionů korun navíc.

Ani pro malou firmu, jako je krkonošská sklárna Rautis v Poniklé, není ale zvýšení nákladů na mzdy zanedbatelné. Rodinný podnik zaměstnává zhruba 20 lidí, přesto bude zvýšení mezd znamenat, že v příštím roce vyplatí na mzdách a odvodech o půl milionu až o milion víc.

"Dlouho jsme ceny drželi, teď se ale zdražení nevyhneme, na zvýšení mezd si musíme vydělat," řekl ČTK předseda představenstva Marek Kulhavý. Firma ročně hospodaří s obratem kolem sedmi milionů korun, z toho polovinu podle něj představují právě náklady na mzdy.

Také známý výrobce dřevěných hraček Detoa Albrechtice připravuje zdražení produkce zhruba o 1,5 až dvě procenta zejména kvůli zvýšení mezd. Firma zaměstnává kolem 140 lidí a ročně uskuteční zakázky zhruba za 80 milionů korun. "Na minimální mzdě máme jen kolem osmi lidí, budeme ale muset přidat i ostatním, abychom zachovali odstup mezi platovými třídami," řekl ČTK majitel firmy Jaroslav Zeman. Odhaduje, že na mzdách bude muset Detoa příští rok kvůli zvýšení minimální mzdy vyplatit nejméně milion korun navíc.