"Rozvoj komerčních aktivit je pro nás dlouhodobou prioritou, což je důvod, proč jsme sáhli po zkušeném odborníkovi s dlouholetou praxí. Vzhledem k faktu, že je naším cílem i zvýšení zisků z neleteckého obchodu, jsou pro nás zkušenosti Jany Mouchové velmi cenné," uvedl člen představenstva letiště Jiří Petržilka.

Mouchová v minulosti působila na řídících a marketingových pozicích například v Metropoli Zličín, Centru Chodov a Černý Most, Atriu Flora a Novém Smíchově, uvedlo letiště. Kromě toho má zkušenosti z mezinárodních firem jako T-Mobile, Klepierre nebo Unibail-Rodamco.

Pražské letiště se v posledních měsících zaměřilo na doplnění nabídky o cenově přijatelné služby zejména v místních restauracích a reorganizovalo systém dlouhodobějšího parkování. Podle letiště se tak nejlevnější sazba za osmidenní parkování, 790 korun, rozšířila pro více zájemců.

Do budoucna letiště plánuje modernizaci obou terminálů, s čímž mu pomáhá projektová kancelář Chapman Taylor International. Zlepšit by se měl i prostor před letištními budovami. Společnost plánuje jeho zkultivování s důrazem na vznik více odpočinkových zón a s přehlednějším přestupem na městskou dopravu. Ta by se podle ambiciózního plánu letiště měla přesunout do připravovaného podzemního podlaží.