Největšími firmami na českém trhu finančních zprostředkovatelů jsou nyní Partners, Fincentrum, OVB Allfinanz, Broker Consulting, ZFP akademie a Chytrý Honza. Nedávno se na zprostředkovatele objevila kritika kvůli tzv. přepojišťování neboli přetáčení pojistných smluv. Jde o rušení starých smluv a sjednávání nových jen kvůli další provizi pro prodejce. Výplata provizí pojišťovacím zprostředkovatelům by měly podle připravované legislativy být povinně rozloženy do období pěti let.

"Budeme nabízet jen produkty, které jsou transparentní a pro klienty pochopitelné," uvedl Kubín. "Staráme se o pojištění pro naše firemní klienty. Již delší dobu jsme cítili, že bychom tuto zkušenost měli využít i ve prospěch občanů. Odtud byl jen krok k tomu, abychom investovali do poradenské sítě," doplnila zakladatelka Renomie Jiřina Nepalová.

Britanika již nyní může nabídnout produkty 15 finančních institucí, pro veřejnost bude poskytovat služby od příštího roku. V prosinci vyškolí první skupinu nových poradců, kteří budou mít od Britaniky také úvodní finanční podporu. "Jde nám o kvalitu, dlouhodobý přístup ke klientům, ne o okamžitý profit," podotkl Kubín.

"Je to cesta správným směrem, zázemí Renomie je solidní," komentoval vznik společnosti šéfredaktor odborného časopisu Profi poradenství & finance Petr Fejtek. Hlavní je podle něj to, že nebudou nabízet produkty investičního životního pojištění. Z hlediska nákladů je tento produkt pro klienty totiž vždycky špatný, poznamenal.

Renomia je největší pojišťovací makléřskou společností v ČR. Od roku 1993 poskytuje komplexní služby v oblasti risk managementu a pojištění pro firmy i jejich zaměstnance. Své aktivity rozvíjí vedle Česka na Slovensku, v Maďarsku, Bulharsku a Rumunsku. Jako partner největších světových pojišťovacích makléřů zajišťuje služby ve 135 zemích světa.