Středa 17. dubna 2024
Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie
Oblačno, déšť 10°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Depešáci přijedou ve dvou. Show slibují obří. Fletchovi by se nová deska líbila, vzkazují

Autor: Hana Langrová - 
4. října 2022
14:00

Depeche Mode nedávno potkala velká ztráta, zemřel klávesista a jeden ze zakládajících členů Andrew Fletcher. Dva zbývající členové se rozhodli pokračovat dál a dnes zveřejnili informace k připravovanému turné, na kterém udělají 30. července zastávku i v Praze.

Dave Gahan a Martin Gore dnes prozradili, že turné pod záštitou společnosti Live Nation začne 23. března speciální limitovanou sérií koncertů v severoamerických arénách, než se kapela vydá do Evropy na letní stadionové turné. V rámci něj se mohou fanoušci těšit na koncert pod širým nebem v pražských Letňanech.

Tato omezená severoamerická vystoupení budou mimo jiné zahrnovat zastávky v newyorské Madison Square Garden, chicagském United Center, losangeleském Kia Forum a torontské Scotiabank Areně.

Kapela pak 16. května zahájí své evropské stadionové turné, mezi jehož známé zastávky patří pařížský Stade de France, berlínský Olympijský stadion, milánský stadion San Siro a londýnský stadion Twickenham.

Další informace o trase turné a termínech předprodeje vstupenek naleznete na stránkách depechemode.com. Úplný seznam termínů, měst a míst konání najdete také níže.

Martin Gore k projektu Memento Mori uvedl: „Na tomto projektu jsme začali pracovat na počátku pandemie a jeho témata byla přímo inspirována touto dobou.

Rozhodli nekončit

Po Fletchově smrti jsme se rozhodli pokračovat, protože jsme si jisti, že by si to přál, a to projektu skutečně dodalo další význam.“ Dave Gahan dodal: „Fletchovi by se toto album líbilo. Opravdu se těšíme, až se o něj s vámi budeme moci brzy podělit, a nemůžeme se dočkat, až vám ho příští rok představíme na koncertech.“