Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Zoufalá Karolína: Zastřelili mého mazlíčka!

Autor: zb - 
14. srpna 2008
15:14

Školačka Karolína Bobálová (13) ze Studánky je v šoku. Nebezpečný Holanďan jí zabil jejího domácího mazlíčka, ochočeného lišáka Cipíska (1) a pak málem i tátu!

Stačilo málo a Karolína i její táta Karel (43) mohli být sami mrtví.


Co se stalo? Bezohledný střelec vystrčil z okénka auta pušku a střelil. Kulka naštěstí dceru s otcem netrefila, ale zabila Cipíska. Šofér terénního auta pak vozem ještě otce srazil a ujel! Všechnu tu hrůzu sledovala dcera Karolína. Vyděšená dívka třesoucí se strachy pak skončila v péči lékařů.

Nebezpečnou střelbu ve Studánce u Tachova začali ihned vyšetřovat detektivové z kriminálky. Karolína s tátou byli na procházce a šli po louce za vesnicí. Před nimi pobíhal lišák Cipísek (1) a fenka knírače Adéla (1). Za nimi pak cupitala ochočená divoká prasátka Maruška (1/2) a Janička (1/2). Po silnici kolem louky se krokem blížil terénní džíp.

"Najednou vidím, jak se ze staženého okénka u spolujezdce vysunuje hlaveň pušky. Prásk, padl výstřel, fenka Adéla pištěla a utíkala, lišák Cipísek padl k zemi a byl mrtvý. Dcera zoufale křičela a třásla se strachy. Před jejíma očima jí zmasakrovali jejího mazlíčka. Měl jsem o Karolínu strašný strach, aby se nepomátla," popsal začátek dramatu Bobál.

Karolína utíkala přes louku do záchranné stanice živočichů pro mobil, aby mohli zavolat policii. Mezitím z džípu vystoupil muž. "Sebral mrtvého lišáka a chtěl s ním ujet. Stoupl jsem si před auto a ruce dal na haupnu. Snažil jsem se Holanďany zastavit, než přijede policie. Šofér se rozjel proti mně. Já přeletěl přes blatník a on ujel," dodal Bobál.

"Viděla jsem, jak táta letí přes auto. Měla jsem strach, aby ho nezabili," zděšeně ze sebe vyhrkla Karolína. Víc už mluvit nemohla. Zhroutila se.

"Prověřujeme všechny okolnosti případu, zejména jestli střelec dodržel podmínky bezpečné vzdálenosti. Jednoho z Holanďanů jsme už vyslechli," řekl Václav Blahník z ředitelství Policie v Tachově.

O tom, jak se Karolína začala starat o Cipíska čtěte zde.


NEBEZPEČNÍ STŘELCI NA TACHOVSKU:
Už před třemi lety se policie zabývala nebezpečnou střelbou v okolí obcí Milíře, Mýto a Studánka na Tachovsku. Firma KRAS, s. r. o., s holandským kapitálem, má tady honitbu. Lidé z této společnosti si ale měli tehdy podle místních lidí udělat z okolí divoký západ. "Aby uchránili bažanty před dravci stříleli na vše živé," tvrdili lidé z Mýta a Milířů. Zástupce firmy KRAS Jaroslav Roharik tehdy všechna nařčení důrazně odmítl. Zabijáci, kteří bezcitně zmasakrovali Karolíně lišáčka Cipíska jsou podle policie také Holanďané.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání