Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Dramatický výjezd humpoleckých záchranářů: Julianka přišla na svět v sanitce!

Autor: pma - 
19. března 2023
13:26

Při práci záchranáři nikdy neví, co je bude během služby čekat. Když ve čtvrtek vyjížděla posádka za maminkou v očekávání, nikdo netušil, že do nemocnice dorazí už s narozenou holčičkou Juliankou.

Dvojice humpoleckých zdravotnických záchranářů spěchala ve čtvrtek za těhotnou maminkou, jejíž miminko chtělo usilovně na svět.  I když zdravotníci dělali vše, co bylo v jejich silách, miminko zkrátka chtělo ven dřív a na transport do nemocnice už nebyl čas. „Novorozenec přišel na svět ´pod rukama´naší posádky,“ komentoval na sociální síti emotivní výjezd tiskový mluvčí Zdravotnické záchranné služby Kraje Vysočina Petr Janáček.   

Záchranáři se shodují, že takové případy, jsou ty nejhezčí. „Výjezdy, při kterých se z jednoho pacienta stanou dva, patří vůbec mezi ty nejemotivnější, se kterými se může záchranář během své práce setkat,“ doplnil Janáček. Zdravou holčičku Julianku posádka následně převezla do nemocnice, aby lékaři pro jistotu zkontrolovali zdravotní stav miminka i jeho mámy.

Novopečená dvojnásobná maminka mužům srdečně poděkovala. „Neskutečně děkujeme skvělému personálu ZZS v Humpolci za jejich profesionalitu, jejich pohotovost a především za lidskost, se kterou k celé situaci přistupovali," popsala. „Před chlapama opravdu klobouk dolů, celou dobu jsme se s nimi cítily v bezpečí a jak je vám asi jasné, čerstvá maminka si nemůže přát více," doplnila vzkaz vzkázala šťastná žena.

Radost ze šťastného konce měla i záchranářka „Mám z vás radost kolegové. Naše práce má smysl,“ napsala na sociálních sítích záchranářka Helena. „Gratulujeme a přejeme mnoho zdraví. Ať dělá malá princezna jen samou radost,“ popřál za celou jihlavskou záchrannou službu mluvčí.

Video  Přenášení v těhotenství: Ženy někdy řeší i půlden a vyvolávaný porod nechtějí  - Videohub
Video se připravuje ...

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání