Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Křik a dlouhý pád! Sympatická horolezkyně zemřela v Dolomitech. Zřítila se z 300 metrů

Autor: rix - 
26. listopadu 2022
10:29

Krutá smrt postihla sympatickou horolezkyni v italských Alpách. Pohledná horalka Merry Masoccová uklouzla na výletě v Dolomitech a spadla ze tři sta metrů vysoké strže. Na místo ihned spěchali záchranáři, avšak ženě již nebylo pomoci. 

Měl to být další z mnoha krásných výletů. Merry horskou turistiku milovala a na sociálních sítích se chlubila fotkami z různých destinací, kde se věnovala právě své největší vášni. Její příbuzné a kamarády ale zničehonic zastihla děsivá zpráva. 

Italka se vydala na pěší túru do italských Dolomit poblíž města Feltre i se svými kamarády. Když vyšli na jeden z hřebenů, Merry uklouzla. Svědci podle deníku New York Post uvedli, že se s hlasitým výkřikem zřítila do propasti. 

Její zděšení společníci na výletě zavolali záchrannou službu, která na místo vyslala vrtulník. Avšak v době, kdy dorazili na místo, byla podle jejich zpráv horolezkyně bohužel již mrtvá. 

„Zpráva, která přišla dnes večer o tragické smrti mladé Marie Cristiny Masoccové, jež se odehrála odpoledne v horách, nás opravdu hluboce zasáhla,“ zoufala si Viviana Fusarová, starostka města Feltre. „Nic teď nemůže zmírnit utrpení matky, mladší sestry a přátel mladé horolezkyně," truchlila Fusarová.

Video  Tragické osudy horolezkyň: Nechány napospas vlastnímu osudu a smrtelnému mrazu  - Videohub
Video se připravuje ...

 

bullshit ( 29. listopadu 2022 16:00 )

Merry Masoccová - klasicky české jméno.

MarekBadatel ( 28. listopadu 2022 19:02 )

To je drastik, padat a nemít možnost s tím nic dělat (co se jí asi honilo hlavou během toho pádu) něčeho se zachytit.Tak mladá a už to má za sebou.

MarekBadatel ( 28. listopadu 2022 19:00 )

Ať jej í země lehká, ať její duše najde klid.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání