Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Ruska (50) zavraždila sedmnáct žen kvůli vodce: S jejím trestem se pozůstalí dodnes nesmířili

Autor: rix - 
6. srpna 2022
20:20

Přezdívá se jí „satan v sukni“. Ruska Irina Gajdamačuková své oběti zabíjela kladivem nebo sekyrou, načež je okradla o peníze a šla si do nejbližšího krámu koupit vodku. Odsouzená byla za sedmnáct vražd na dvacet let a podle všeho se jedná o jednu z nejnebezpečnějších žen, které kdy chodily po světě. Ve věznici oslaví již jednapadesátileté narozeniny. Odmalička její život formoval právě tvrdý alkohol.

Dětství neměla Ruska zrovna idylické. Už v útlém věku se stala závislou na alkoholu. V souvislosti s tím její matka s otcem přišli o veškerá rodičovská práva. Když se začátkem devadesátých let přestěhovala do Krasnoufimsku, seznámila se svým budoucím manželem, se kterým zplodila dvě děti. Její alkoholismus přesto nabíral na obrátkách. Milovaný manžel Jurij ji odmítal dávat jakékoli peníze ze strachu, že je utratí za vodku. 

A právě pití ji inspirovalo k vraždě. První obětí byla starší žena, které Gajdamačuková pomáhala přejít přes silnici. Stařenka byla natolik potěšena, že svou zachránkyni pozvala k sobě domů. To ale neměla dělat. Nic netušící stařenku ruská vražedkyně praštila vázou po hlavě. Když pak zkázu dokončila, okradla ji v přepočtu o zhruba šest set korun. Její další kroky vedly do krámu pro vodku. 

Od té doby jako by její řádění nemělo konce. Předstírala, že je sociální pracovnice a chodila k nemohoucím ženám přímo do domu. Tam už namísto vázy použila k vraždě sekeru nebo kladivo. Postup byl pořád stejný. Krutá vražda a s krví na rukou rovnou od obchodu pro vodku. Některé domy se prý pokoušela podpálit, aby zakryla stopy. 

Práce policie byla pomalá a nepřinášela výsledky. Jednu podezřelou ženu sice kriminalisté zadrželi, a dokonce se přiznala. Ukázalo se ale, že jednala pod nátlakem a není opravdovou vražedkyní. Jak uvedl deník Daily Star, poté policisté přišli s teorií, že vrahem vůbec nemusí být žena. Tak kruté výjevy podle nich nemohlo mít něžné pohlaví na svědomí. 

Gajdamačuková mezitím postupně zabila sedmnáct žen. V mezičase byla namol opilá. Její poslední obětí byla Alexandra Povaritšinová. Gajdamačukovou viděli sousedé této oběti odcházet z domu v době vraždy. Ihned přispěchali na policii, aby pomohli s konstrukcí jejího portrétu. Posléze už zatčení Rusky nic nebránilo. K vraždám se přiznala a od soudu dostala dvacet let z mřížemi. S délkou trestu se pozůstalí obětí nikdy nesmířili. 

Video  Insta Crime Podcast: Janu pobodal a zaživa ji rozřízl od konečníku ke genitáliím. Vraha Lubase usvědčila analýza DNA 
Video se připravuje ...

 

Jirik-ta ( 6. srpna 2022 21:35 )

Fiala si asi myslí, že ten plyn v zásobnících je jen náš. Vysvětlete mu to někdo! Makroekonom se neudržel Parlamentní listy

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání