Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Tragédie v Rožnově pod Radhoštěm: Strážník zastřelil družku a dvě dcerky?!

Aktualizováno -
3. srpna 2022
17:56
Autor: VaB, ČTK, rix - 
3. srpna 2022
12:27

Kriminalisté v Rožnově pod Radhoštěm prošetřují násilný trestný čin. Podle policistů zemřeli dva dospělí a dvě malé děti. Muž zastřelil svou družku a poté i dvě malé holčičky ve věku šesti a čtyř let. Jedna z nich měla dnes slavit narozeniny. Pak muž podle policistů spáchal sebevraždu. Na místě zasahuje i Generální inspekce bezpečnostních sborů. Zastřelená žena měla pracovat u policie, její partner u strážníků. 

„V Rožnově pod Radhoštěm právě prověřujeme násilný trestný čin, při kterém přišly o život dvě dospělé osoby a dvě malé děti," uvedli policisté na twitteru

„Případ jsme předběžně kvalifikovali jako trojnásobnou vraždu. 49letý muž zastřelil svou 35letou družku a své děti. Poté zbraň obrátil proti sobě. Jednou z obětí je policistka,“ popsali strážci zákona. Podle informací Blesku měli mrtvé členy rodiny doma najít rodiče jednoho z mrtvých dospělých.

Strážci zákona dodali, že v současné chvíli jsou kriminalisté na místě činu, zjišťují a prošetřují motiv pachatele. Nebezpečí podle nich nehrozí a situaci mají pod kontrolou. Podle zdroje Blesku měla za otřesným činem údajně stát žárlivost a neshody v rodině. 

Střelec měl podle všeho pracovat u městské policie. „Na místě zasahujeme, zatím ale pouze sbíráme informace a vyšetřování si nepřebíráme,“ sdělila Blesku mluvčí Generální inspekce bezpečnostních sborů Ivan Nguyenová. Zastřelená družka pracovala u Policie ČR.

Smrt čtyř lidí nenastala na veřejnosti. „Zatím je to velmi čerstvá událost, proto není možné uvádět detaily, nicméně nejedná se o veřejný prostor," napsali strážci zákona. Na místě zasahovala i záchranná služba, čtyřem lidem ale už nedokázali pomoci.

Podle informací televize došlo ke zločinu ve Slezské ulici. Jde o poklidnou čtvrť, známou jako Rybníčky, jejíž zástavbu tvoří především rodinné domy.

Nejedná se bohužel o první vícenásobnou vraždu, ke které letos na Vsetínsku došlo. Letos v dubnu podle policie jednatřicetiletý muž v rodinném domě v Loučce na Vsetínsku usmrtil svou o rok starší ženu a jejich tři malé děti ve věku do pěti let. Poté měl nožem pořezal i sebe a nakonec způsobil výbuch domu. 

Video  Čtyři mrtví v Rožnově pod Radhoštěm  - TV NOVA Official
Video se připravuje ...

kapr ( 4. srpna 2022 00:54 )

tvuj děda měl radši pojít než tě zařídil najít...aneb sourozenci nesmí spolu ***...potom je výsledek něco jako Ty

kapr ( 4. srpna 2022 00:52 )

kapr ( 4. srpna 2022 00:52 )

proč debil???pokud makal jak se má.....měla dost času amanta vyhodit....horší když si ho najde v práci

kapr ( 4. srpna 2022 00:51 )

víte prd.....paní nebyla svatá,a mistr to vzal jak se patří..nehledě všem složkám bude končit výsluha a při dnešní drahotě?a zdoj mám....člověk u Justiční stráže ihned zmizel a dělá u rozvozu cenin za 350kč čistého a jistého...jeho se to netýká jelikož utekl včas stačí mít rozum..... neřeště MP řešte celkovou situaci u policie bude huř Fiala nám ještě zatopí

doktormediciny ( 3. srpna 2022 18:28 )

Sekebo...To snad ne....Vyeteni sasmozrejme neni zcela na 100 procent.Ovsem u Mestke policie to mozna neni tak prisne...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání