Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Strašlivý požár v senegalské porodnici: Nepřežilo 11 novorozenců!

Strašlivý požár v senegalské nemocnici: Nepřežilo 11 novorozenců! - ilustrace
Strašlivý požár v senegalské nemocnici: Nepřežilo 11 novorozenců! - ilustrace  (Autor: HZS Středočeský kraj)
Autor: ČTK - 
26. května 2022
07:09

Při požáru v nemocnici v Senegalu zemřelo nejméně 11 novorozenců. Na sociálních sítích to uvedl senegalský prezident Macky Sall, který ale o neštěstí nesdělil další podrobnosti. Požár vypukl v nemocnici ve městě Tivaouane, zhruba 130 kilometrů do hlavního města Dakar, uvedla ve čtvrtek agentura AFP. Podle starosty města se podařilo tři děti zachránit.

„Právě jsem se dozvěděl se zármutkem a zděšením o smrti 11 novorozenců při požáru na oddělení neonatologie v nemocnici ve městě Tivaouane,“ uvedl na sociálních sítích prezident Sall.

Podle starosty města Demby Diopa se záchranářům podařilo zachránit tři novorozence. Neuvedl ale, v jakém stavu se nachází. Podle něj požár vznikl kvůli elektrickému zkratu a oheň se na oddělení rozšířil velmi rychle.

Podle agentury AFP v dubnu loňského roku zemřeli ve městě Linguère čtyři novorozenci. Podle starosty města a tehdejšího ministra vnitra Alyho Ngouilleho Ndiayeho za to mohlo špatné fungování klimatizace na porodním oddělení. Na začátku dubna letošního roku pak v Senegalu vzbudilo velké pozdvižení úmrtí těhotné ženy, která čekala v nemocnici na porod císařským řezem.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání