Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Komplikace na D1 ve směru na Prahu: Provoz po hromadné nehodě byl obnoven, záhy došlo k další havárii

Hromadná nehoda na D1 ve směru na Prahu: Na místě je i vrtulník
Hromadná nehoda na D1 ve směru na Prahu: Na místě je i vrtulník  (Autor: Policie ČR)
Aktualizováno -
14. února 2022
10:26
Autor: ČTK, jel - 
14. února 2022
09:34

Provoz na dálnici D1 zastavila nehoda na 83. kilometru ve směru na Prahu. Na místě zasahovali záchranáři i vrtulník. Podle policie narazila dodávka do nákladního auta stojícího v koloně, která se vytvořila kvůli předchozí nehodě na 78. kilometru. Sdělila to policejní mluvčí Dana Čírtková. Provoz na 83. kilometru dálnice byl obnoven kolem půl 10, záhy však došlo k další nehodě na 93,5. kilometru.

Předchozí karambol se na 78. kilometru dálnice ve směru na Prahu stal kolem 06:30, lehce se při něm zranil jeden člověk. Mluvčí policie uvedla, že tam havarovaly dvě dodávky a osobní auto. Vozidla tam pak projížděla po zpevněné krajnici. Tento úsek dálnice je už podle policie plně průjezdný.

Tiskový mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Jan Rýdl uvedl, že na místě zasahují záchranáři i vrtulník letecké záchranné služby. Doprava je odkloněna na sjezd na Humpolec. 

„Havarovaná vozidla byla přemístěna na krajnici a místo je již průjezdné levým i pravým jizdnim pruhem,“ uvedla policie v pondělí kolem 9:30. O půl hodiny později však doplnila, že na D1 došlo k další nehodě. Tentokrát o pouhých 10 kilometrů dál. „Od 9:30 je neprůjezdná dálnice na km 93,5 ve směru na Prahu. Na konci kolony narazila dodávka do nákladního vozidla. Na místě všechny složky IZS,“ informovali kriminalisté.

Video  Vážná hromadná nehoda u Žebráku: Srazilo se 36 aut! Traumaplán i vrtulník  - David Malík
Video se připravuje ...

Matos7 ( 14. února 2022 10:56 )

Nemůžete chtít po bezmoscich v kamionem aby sledovali provoz před autem když sledujou film v nootbuku. To po nich nikdo nemůže chtít

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání