Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Tereza H. (25) zproštěna obžaloby! Soud přijal její odvolání

Autor: yks - 
1. listopadu 2021
10:09

Tereza H., nepravomocně odsouzená v Pákistánu za pašování heroinu, byla v pondělí zproštěna obžaloby. Blesk o tom informoval místní zdroj a následně to potvrdilo také ministerstvo zahraničí. Podle informací Blesku soud vzal v úvahu nesprávně provedené vyšetřování jejího případu. Jeho rozhodnutí má být konečné.

„Soud dnes zprostil Terezu viny,“ sdělil v pondělí Blesku zdroj obeznámený s okolnostmi Terezina případu. Jak dále informoval, rozhodnutí odvolacího soudu je konečné. „Nyní má být připraven příkaz k jejímu propuštění, jehož vyhotovení může zabrat několik dnů,“ upozornil.

Dále vysvětlil, že soudci Ali Baquar a Sardar Shahbaz Doger, rozhodli o tom, že rozsudek zruší s ohledem na chyby policejního vyšetřování.

Informaci o zrušení původního rozsudku potvrdilo také české ministerstvo zahraničí. „Mohu potvrdit na základě telefonické informace advokáta, že odvolací soud dnes vydal osvobozující rozsudek ve věci české občanky Terezy H. Měla by být propustěna po vyhotovení rozsudku, odhadem v řádu dní,“ sdělila Blesku mluvčí MZV Eva Davidová.

Česká občanka Tereza H. byla v lednu 2018 zadržena na letišti v pákistánském Láhauru. Video ji zachytilo ve chvíli, kdy před ní celníci našli v kufru bezmála 9 kilogramů heroinu. 

Za to ji soud o rok později nepravomocně poslal do vězení na 8 let a 8 měsíců. Tereza s verdiktem nesouhlasila a podala odvolání. Tomu odvolací soud vyhověl. V cele strávila bezmála 4 roky.

pajato73 ( 2. listopadu 2021 08:17 )

a snad ji jeste daji oskodneni za roky co byt nevinna ve vezeni, ne??? no to je bomba zprava... tyyy voleee...

Kuba ( 2. listopadu 2021 07:56 )

Už ani ten Pákistán není co býval

Ljubaa2 ( 2. listopadu 2021 07:32 )

tak ted se napakuje - blesk ji bude platit za serial z vezeni, jako Kajinkovi. Pak z toho vyjde kniha... bude jezdit po skolach na diskuze. No a par let se zas nemusi pracovat... Modelka...

Ljubaa2 ( 2. listopadu 2021 07:30 )

Ona ne, ale jiní ano.... budou vedet, ze se da se za par let vylezt ...

Ljubaa2 ( 2. listopadu 2021 07:20 )

Proc by měl byt chudaček - posle se pro ni special, poleti domu jak kralovna zadarmo a illyria ma pravdu - jde to ze statniho.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání