Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Muž sjel s autem v Mnichovh do rybníku: Radek s Honzou přispěchali na pomoc!

Muž sjel s autem do rybníka.
Muž sjel s autem do rybníka.  (Autor: Pol)
Autor: VaB - 
17. září 2021
10:18

Ve čtvrtek brzy ráno sjelo auto v Mnichov na Strakonicku do rybníka. Když dorazili na místo policisté, vůz už byl téměř celý pod vodou. Řidiče (71) zachránili dva duchaplní muži, neváhali skočit do ledové vody a dotyčného z potápějícího se osobáku vytáhnout.

Velké štěstí v neštěstí měl řidič osobního auta v Mnichov na Strakonicku. Ve čtvrtek půl hodiny po šesté ráno sjel s autem do rybníka. To začalo rychle klesat ke dnu a plnit se vodou. Štěstím bylo, že si celého incidentu všimli dva muži.

Jan P. (37) a Radek M. (38) neváhali, skočili do ledové vody a u osobáku rozbili okénko. Jednaosmdesátiletého řidiče pak rychle vytáhli a doplavili se s ním na břeh. Ještě před tím stihli vytočit linku 155.

„Podchlazeného muže si po příjezdu na místo převzali záchranáři a následně ho převezli do strakonické nemocnice. Co se přesně odehrálo před nehodou a jaká byla její přesná příčina, to jsou otázky, kterými se nyní budou zabývat dopravní policisté z Územního odboru Strakonice, kteří dechovou zkouškou vyloučili požití alkoholu,“ uvedla mluvčí policie Jaromíra Nováková.

Radkovi s Honzou poděkovala za jejich duchapřítomný čin, kterým zachránili život muži v potápějícím se autě. Když na místo dorazili policisté, auto už bylo téměř celé pod vodou. Z vody vykukovala už jen střecha.  

kdoasi ( 17. září 2021 13:05 )

MNICHOV, páni pisálci!! Mnichovice jsou ve stredoceskem kraji. Zemepis asi neni vasi silnou strankou.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání