Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Záhada mrtvého muže bez zubů: Před měsíci ho našli v lese u Žlutavy. Kdo to je, se stále neví

Autor: ČTK, VaB - 
11. srpna 2021
09:30

Od března letošního roku pátrají kriminalisté ze Zlínska po totožnosti mrtvého muže. Toho našel v lese u Žlutavy kolemjdoucí. Policie se s prosbou o pomoc obrátila na veřejnost.

Kriminalisté pátrají po totožnosti mrtvého muže, jehož pozůstatky nalezl koncem března v lese mezi Žlutavou a Bělovem na Zlínsku kolemjdoucí. S žádostí o pomoc při identifikaci zemřelého se policisté obrátili na veřejnost. Pitva odhalila, že muž měl na těle i na hlavě několik zhojených zlomenin a neměl téměř žádný chrup.

 Z evidencí vyplynulo, že se nejedná o žádného z pohřešovaných mužů na území České republiky. Vyjasnění nepřineslo ani odborné vyjádření z odvětví genetiky a stanovená DNA,“ uvedla mluvčí policie Monika Kozumplíková.

Muž měl podle ní na sobě šedou bundu z umělé kůže s kapucí, pod ní dvě mikiny, oranžovou a šedou. Oblečený byl do dlouhých tmavých kalhot a obuty měl černé šněrovací boty nad kotníky. „V blízkosti těla ležely dva batohy – růžový a červenočerný, u sebe měl muž hodinky značky Casio stříbrné barvy s bílým ciferníkem,“ uvedla Kozumplíková.

Zlínští kriminalisté kontaktovali odborníky z kriminalistického ústavu, kteří zhotovili odborné vyjádření z odvětví antropologie a vytvořili také kresebnou rekonstrukci pravděpodobné podoby muže. „Proto se nyní obracíme na veřejnost s žádostí o pomoc při ztotožnění mrtvého muže,“ doplnila mluvčí.

Policisté vyzvali lidi, kteří by mohli kriminalistům o muži poskytnout jakékoli informace, aby zavolali na telefonní číslo 704 778 450 nebo na tísňovou linku 158.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání