Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Neštěstí při sjíždění řeky: Po převržení raftu utonul Čech (†60)!

Voda je mocný živel, který nás může nemile překvapit. (Ilustrační foto)
Voda je mocný živel, který nás může nemile překvapit. (Ilustrační foto)  (Autor: SCOM)
Autor: ČTK - 
26. července 2021
05:17

Velké neštěstí se stalo v sobotu na řece Isel ve Východním Tyrolsku. Lidé sjížděli vodu na nafukovacím raftu, ten se však i s vodáky převrátil. Pětičlenná posádka rázem skončila ve vodě. Ke břehu nedoplaval jen jeden z nich, 60letý Čech. Navzdory úsilí záchranářů se ho už nepodařilo oživit.

Při převržení raftu poblíž rakouského města Matrei přišel v sobotu o život 60letý Čech. Podle místní policie patřil k větší skupině českých turistů, kteří na třech nafukovacích člunech sjížděli řeku Isel ve Východním Tyrolsku. Informovala o tom dnes agentura APA

Do jednoho z pětimístných člunů nasedla posádka s částečnou zkušeností s jízdou na divoké vodě, žádný člen nicméně neměl kvalifikaci vodáckého průvodce. Raft se převrhl na jedné z peřejí a celé jeho osazenstvo skončilo ve vodě. Čtyři členové posádky v pořádku doplavali ke břehu, pátý - 60letý Čech - byl ostatními účastníky výpravy vytažen z vody v bezvědomí.

Přivolaná lékařská služba se muže pokoušela neúspěšně oživovat, na místě však konstatovala smrt. Životní partnerce zemřelého a několika známým byla poskytnuta psychologická pomoc. Žádný ze zbylých členů skupiny zranění neutrpěl.

ivalen ( 26. července 2021 12:22 )

"Ke břehu nedoplaval jen jeden z nich..."
Slušný paskvil

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání