Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Potápěč Matej (†38) tragicky zahynul v zatopeném lomu: Našli ho bez masky tři metry pod hladinou

Tragická smrt potápěče v zatopeném lomu: Matěje (†38) našli bez masky tři metry hluboko! (ilustrační foto)
Tragická smrt potápěče v zatopeném lomu: Matěje (†38) našli bez masky tři metry hluboko! (ilustrační foto)  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: rc - 
22. července 2021
14:08

Tragédie se stala v neděli u slovenského Popradu. Potápět se do tamního lomu vydal potápěč Matej (†38). Zatopený lom, který je hojně vyhledávaný vášnivými potápěči, se mu stal ale osudným. Matěje našli bezvládného se strhnutou maskou.

Kolegové, přátelé a rodina jsou v šoku z náhlé smrti Mateje. Osmatřicetiletý potápěč se v neděli vydal prozkoumávat hlubiny zatopeného lomu u Popradu. Místní rodák se ale už nevynořil. Podle informací slovenského deníku Nový Čas ho jeho kolegové našli tři metry pod hladinou. Bezvládného muže vytáhli z vody a marně se ho snažili oživit. „Vyšel jsem z vody, když ho vytáhli, a neměl ještě ani zmodralé konce prstů. Hodinu ho resuscitovali,“ popsal tragédii potápěč Dušan. Kolegové Mateje z oddílu D3 Scuba uvedli, že byl před ponorem nervózní. Už rok se prý nepotápěl.

„Voda byla zakalená, to Maťu nezjistilo. Dohodli jsme se, že s námi poplave při břehu do čistější vody, no obrátil se,“ uvedl jeden z kolegů s tím, že ho začali hledat a našli ho na opačné straně a to až tři metry pod hladinou. Byl nehybný. „Na tváři neměl masku ani dýchací automatiku,“ dodal kolega.

Podle Pavola Svitánka, šéfa místního potápěčského klubu, patří lom mezi oblíbená místa k ponoru. „Je to naše srdcovka. Staráme se tu o to, no tato tragédie mi vyrazila dech. Neměl mnoho ponorů, měl půjčenou výstroj a pod vodou ho našli bez masky a automatiky s lahví natlakovanou na 90 barů. Co byla příčina této tragédie, můžeme hádat,“ uvedl pro výše zmíněný deník.

VIDEO: Víte, že většina lidí se topí úplně potichu?  

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání