Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Náklaďák smetl fordku se ženou a dítětem u Hracholusk: Po několika dnech v nemocnici zemřelo!

Autor: jel - 
21. června 2021
15:41

Tragickou dohru měla nehoda, která se stala minulou středu kolem třetí hodiny odpoledne na Prachaticku. Nákladní vůz tam zezadu narazil do osobního automobilu, který chtěl odbočovat na vedlejší silnici. Při nehodě bylo vážně zraněno dítě. To přepravil vrtulník záchranné služby do nemocnice. Tam bohužel po několika dnech zemřelo.

K nehodě došlo na čtyřramenné křižovatce hlavní silnice II. třídy 145 s vedlejší komunikací. Řidička osobního automobilu chtěla odbočovat právě na vedlejší silnici, když do ní zezadu narazil nákladní automobil značky DAF. Ford Focus skončil po střetu mimo silnici převrácený na střechu. 

„Při dopravní nehodě došlo k těžkému zranění dítěte, sedícího na zadním sedadle, které bylo letecky transportováno do nemocnice, řidička utrpěla zranění lehké. Alkohol u obou řidičů vyloučila orientační dechová zkouška,“ uvedla policejní mluvčí Martina Joklová minulý čtvrtek s tím, že příčinu nehody šetří prachatičtí kriminalisté.

Smutná zpráva však přišla během pondělka. Dítě bohužel utrpělo při havárii zranění natolik vážná, že se je ani přes veškerou péči lékařů nepodařilo zachránit. Svým zraněním v nemocnici podlehlo. 

„Prachatičtí kriminalisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu usmrcení z nedbalosti a přesnou příčinu a okolnosti této tragické nehody prověřují,“ sdělila Joklová.

doktormediciny ( 13. srpna 2021 13:03 )

Mam s tim zkusenosti, to v podstate na 100 procent vystreit nejde. Jde o to, zda vyhodila smerove svetlo a kdy ho vyhodila.Kromem toho snad nakladak pred krizovazkou takhle nemuze predjizdet...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání