Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Kolemjdoucí našel ve Zdobnici utonulého muže: Policie nezná jeho totožnost a žádá o pomoc

Autor: VaB - 
21. června 2021
13:24

Nemilé překvapení čekalo na konci května muže, který procházel kolem řeky Zdobnice. Ve vodě si pak všiml něčeho připomínajícího tělo člověka. Nepletl se. V řece opravdu leželo tělo utopeného muže. A vyšetřovatelé stále dumají nad tím, jak se tam vzal a o koho vůbec jde. Policisté proto zveřejnili fotografii zesnulého muže. Pozor, nejde o podívanou pro slabé povahy!

Tělo ve Zdobnici zahalené tajemstvím nalezl 21. května letošního roku kolemjdoucí u obce Mníšek u Vamberka nedaleko soutoku s Divokou Orlicí. Jak se v řece onen člověk vzal? Proč zemřel? Podobné otázky si nepochybně kladnou i rychnovští kriminalisté.

Na místo okamžitě po nalezení těla vyrazili policisté. „Na místo vyrazila výjezdová skupinka skupiny kriminální policie a vyšetřování (SKPV) územního odboru Rychnov nad Kněžnou. A také potápěči Zásahové jednotky policie Královéhradeckého kraje, kteří tělo vytáhli na břeh,“ uvedla pro pořad Na Stopě policistka Eliška Majerová.

Muži už nebylo pomoci, lékař tak mohl konstatoval pouze smrt. Kriminalisté zatím neví, kdo je zemřelým mužem. Pitva později potvrdila, že se utopil. Znaky po tom, zda by za jeho smrtí stál někdo jiný, nebyly nalezeny.

Podle policie je to muž ve věku 40-60 let. Oblečen byl do černého svetru, stejně barevném tričku s nápisem „Helen Fischer Ultras!“, poté měl u sebe červený zapalovač a na sobě tmavě modré džíny. Ve vodě byl muž maximálně 24 hodin.

Policistům se ale nepodařilo vypátrat nic o původu zesnulého. Zajímavostí je tričko, které měl nebožtík na sobě. Nápis „Helen Fischer Ultras!“ odkazuje na v Česku nepříliš známou umělkyni. Je tedy možné, že by se mohlo jednat o cizince – možná Němce. Policie požádala o pomoc jak kolegy z Polska, tak i ty z celého Schengenského prostoru.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání