Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Dívku před sežráním krokodýlem zachránila její sestra: Potrhaná žena poprvé promluvila

Autor: rix - 
16. června 2021
14:19

Melissa Laurieová byla na dovolené napadena obřím krokodýlem, když se se svou sestrou-dvojčetem koupala v tamní laguně. Její sestra Georgia ji ubránila holýma rukama. Osmadvacetiletá turistka poprvé promluvila poté, co se probrala z kómatu.

Dramatický zážitek mají za sebou sestry Melissa a Georgia. Ty se jely společně projet v loďce na jednu z lagun v Mexiku, když se Melissa rozhodla si jít zaplavat. To se jí ale málem stalo osudným. Když si užívala vody, stáhl ji pod hladinu obří krokodýl. Když pak nehybné Melissino tělo vyplavalo na hladinu, Georgia ji chtěla vytáhnout zpět na loď, uvedl deník Metro.

Krokodýl k šoku vyděšené sestřičky opět zaútočil. Georgia se ale krokodýlovi postavila. Několika údery pádla jeho útok odrazila. I tak byla Melissa ale ve velmi vážném stavu uvedena do umělého spánku. Pokousána byla po celém těle, ale přežila. 10. června poprvé od děsivé události promluvila. „Jsem nesmírně vděčná za to, že jsem živá a že jsem u sebe měla Georgii, která za mě bojovala,“ uvedla Melissa. 

Podle Melissiny matky už vypadá dívka mnohem lépe, ale je na ní znát, že trpí bolestmi. To potvrdila i její sestra. „Chci vám jen dát vědět, že jsem Melissu nedávno viděla a opravdu vypadá mnohem lépe,“ potvrdila matčina slova. Melissa už sama dýchá, ale mluvit moc nemůže kvůli veliké bolesti v hrdle. 

Dvojice sester byla zrovna na cestě kolem světa, když na ně krokodýl zaútočil. Jejich průvodce jim měl říci, že plavat v laguně je naprosto bezpečné. Ten ale pracoval nelegálně bez licence a po události se po něm slehla zem.

Dívky si užívaly v laguně Manialtepec, která se nachází asi 16 kilometrů od přístavního městečka. Laguna je přilákala kvůli bioluminiscenci. Zářící organismy, které večer rozzáří jezero a jeho okolí, působí romanticky, a turisté ho proto vyhledávají, ovšem v tamních vodách se vyskytují právě krokodýli.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání