Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Trio „drsňáků“ soudí za brutální útok na záchranáře v Kraslicích: Kopali ho do hlavy a nakonec okradli

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: ZZS Středočeského kraje)
Autor: ČTK - 
23. dubna 2021
12:42

Sokolovský soud začal projednávat případ brutálního napadení vedoucího sokolovské záchranné služby Petra G., kterého vloni v červnu zbila na ulici v Kraslicích trojice mužů. Případ svou brutalitou a tím, že agresory byli tři Romové, vyvolal ve městě velké rozhořčení. Dva muži jsou obviněni z těžkého ublížení na zdraví ve stadiu pokusu, další z ublížení na zdraví a všichni tři pak ještě z výtržnictví.

Podle obžaloby Robert P. a Lukáš C. posilnění alkoholem 14. června loňského roku krátce po půlnoci potkali na ulici v Kraslicích záchranáře, vyprovokovali slovní rozepři, do které se pak ještě připojil Viliam G., který šel kolem.

Následovaly rány pěstí do obličeje Petra G., a když upadl, tak i kopy do hlavy a břicha. Záchranář utrpěl řadu tržných ran na rukou i hlavě, otřes mozku a další zranění. Horším následkům zabránili kolemjdoucí. Navíc byl napadený muž i okraden o mobilní telefon a klíče.

Všichni tři útočníci byli už v minulosti trestáni, Robert P.  má v rejstříků trestů 14 záznamů. Z dnešního jednání soudce Vít Kastl vyloučil veřejnost kvůli protiepidemickým opatřením. Výslechy tak probíhaly za zavřenými dveřmi. Státní zástupce navrhl u hlavního líčení kromě jiného čtení znaleckého posudku z oblasti zdravotnictví.

Zraněného muže jako první ošetřila jeho manželka, také záchranářka. „Už 25 let děláme u záchranky a snažíme se nedělat rozdíly, jestli jsou to takoví nebo jiní, a pak tohle," řekla dnes manželka napadeného záchranáře. Ten novinářům řekl, že incident se snaží zpětně brát sportovně a případné pomsty ze strany útočníků nebo jejich přátel se neobává. Alespoň zatím, dodal.

Státní zástupce v obžalobě navrhl obviněným mužům nepodmíněné tresty v délce od 18 do 40 měsíců ve věznici s ostrahou. Případ napadeného záchranáře vzápětí vyvolal v Kraslicích vlnu příspěvků na sociálních sítích. Krátce po incidentu se k incidentu vyjádřil i starosta Kraslic Roman Kotilínek (Místní). Růst kriminality ve městě dal do souvislosti i s tím, že v Kraslicích vykupují byty obchodníci, kteří do nich pak umisťují rodiny na sociálních dávkách, a těch tak ve městě přibývá.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání