Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Motorkář (†44) bez přilby havaroval na Rychnovsku: Osudným se mu stal plot, sloup a osobák

Na Rychnovsku havaroval motorkář, zemřel na následky zranění v nemocnici.
Na Rychnovsku havaroval motorkář, zemřel na následky zranění v nemocnici.  (Autor: Policie ČR)
Autor: ČTK - 
23. dubna 2021
10:21

Tragické následky měla dopravní nehoda, která se stala ve čtvrtek na Rychnovsku. Motorkář, který jel bez ochrany hlavy a zřejmě i příliš rychle, vyjel ze silnice a utrpěl vážná zranění. Těm posléze podlehl v nemocnici.

Ve Fakultní nemocnici Hradec Králové zemřel na následky zranění čtyřiačtyřicetiletý motocyklista. Ve čtvrtek odpoledne havaroval v obci Merklovice, v části města Vamberk na Rychnovsku. Motorkář neměl za jízdy nasazenou přilbu, sdělila v pátek mluvčí hradecké policie Iva Kormošová. Přesnou příčinu nehody vyšetřuje policie.

„Řidič jedoucí od Vamberku při průjezdu levotočivou zatáčkou pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem, vlastnostem vozidla a stavu komunikace, vyjel vpravo mimo silnici,“ uvedla Kormošová.

Následoval náraz do sloupku oplocení rodinného domu, pak do sloupu veřejného osvětlení a nakonec do zaparkovaného osobního auta. „Motorkář byl s vážným zraněním letecky transportován do hradecké fakultní nemocnice, kde následkům zranění o pár hodin později podlehl. Nikdo jiný zraněn nebyl," uvedli policisté.

Škodu na motorce odhadli na 30.000 korun, na autě na 10.000 korun.

offline ( 23. dubna 2021 13:19 )

Je pořád zima, tak to jde pomalu. Ale až se konečně oteplí, snad to motorkáři doženou a bude jich ubývat alespoň několik denně.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání