Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Češku Denisu v Nizozemsku drsně sejmulo vodní dělo: Má frakturu lebky a 18 stehů!

Autor: chal - 
27. ledna 2021
05:20

Ve špatnou dobu na špatném místě byla Češka Denisa Š., která se v nizozemském Eindhovenu ocitla v epicentru demonstrací proti vládním opatření v boji s koronavirem. Protesty přerostly v násilnosti, policisté do lidí stříkali z vodních děl. Proud jednoho z nich z blízkosti trefil i Denisu, která kvůli tomu utrpěla vážná zranění hlavy.

V několika nizozemských městech o víkendu demonstrovali lidé nespokojení s opatřeními, která tamní vláda zavedla v boji s koronavirem. Velké protesty se uskutečnily mimo jiné v Amsterdamu a v Eindhovenu, kde přerostly v násilnosti.

V Eindhovenu demonstranti dokonce zapálili jedno z testovacích center. Hořela také auta a barikády postavené z jízdních kol. Policisté se snažili dav rozehnat i za pomoci vodních děl. Nizozemskými médii v pondělí oběhly záběry z víkendu, na nichž po zásahu vodním dělem jedna žena tvrdě narazila hlavou do zdi a pak spadla na zem.

Dezorientovaná žena se silně zkrvaveným obličejem pak v doprovodu muže z místa odešla a vyhledala lékařskou pomoc. Netrvalo dlouho a vyšlo najevo, že zraněnou je Češka Denisa Š.

Mladá žena na svůj účet na sociální síti po ošetření zveřejnila fotografie svého oteklého a sešitého obličeje a informovala, že utrpěla frakturu lebky. V obličeji napočítala 18 stehů. Řada diskutérů se do Češky pustila s tím, že si za zranění může jen ona sama. Denisa a její partner se ale těmto slovům brání.

Ani jeden z nich se totiž podle Denisina přítele Michaela násilností neúčastnil. „Natáčeli jsme ze střechy úschovny kol, když začlo jít do tuhého. Okamžitě jsme slezli, ale to už u nás bylo vodní dělo. Než jsem si stačil cokoliv uvědomit, Denisa ležela na zemi. Proto jsem reagoval tak podrážděně,“ citoval server bndestem.nl Michaelovo vyjádření k incidentu a záběrům, na nichž je vidět, jak na policisty cosi křičí.

Podle dvojice se policisté uchýlili k nepřiměřenému násilí, zásah proti klidně stojící Denise byl podle partnerů zbytečný. „Jsme popisováni jako chuligáni, ale to rozhodně nejsme. Zpětně uznávám, že byla chyba tam být, ale tohle jsme rozhodně nečekali,“ doplnil Michael s tím, že s Denisou zvažují proti policistům kvůli zásahu podniknout právní kroky.

Video  Průběh demonstrace proti vládním opatřením namířeným proti koronaviru. (10. leden 2021)  - Václav Burian
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání